Dagindeling

Tijdstip  

Willekeurige dagindeling

6.00 -8.00 uur

Eerste gastkinderen arriveren. Bespreken kort eventuele aandachtspunten van vandaag en nemen afscheid van de ouders. We ontbijten gezamenlijk.

8.00 uur

Met mooi weer brengen we alle gastkinderen op de fiets naar de basisschool of peuterspeelzaal. Iedereen wordt naar zijn/haar eigen groep gebracht.

8.30 uur

We fietsen eventueel met de kinderen die niet naar school gaan naar nabijgelegen dorp voor broodjes.

9.00 uur

Thuis lezen we in de heen-en-weer schriftjes of er eventuele bijzonderheden zijn gebeurd in de dagen dat de gastkinderen niet geweest zijn. We blijven telefonisch bereikbaar voor het geval er iets met de gastkinderen op school is. Voor de gastkinderen die nog niet naar school gaan is er nu tijd om vrij te spelen met speelgoed voor hun eigen leeftijd. Als we met een thema werken, pakken we dit meteen op. Door zelf mee te spelen met de kinderen, kun je ze veel leren. (zie verder VVE)

9.45 uur

We eten fruit, drinken limonade met een koekje en daarna zingen we ons hele repertoire. Ook lezen we boekjes voor. Daarna maken we samen een puzzel, gaan we kleien of kleuren of spelen we een spel. Bij droog weer gaan we lekker naar buiten in de zandbak spelen, voetballen, van de glijbaan, aan de rekstok hangen of op de driewielers rijden.

11.30 uur

We gaan de tafel dekken en eten een broodje met de kinderen die niet naar de basisschool gaan.

12.15 uur

De kinderen die nog een middagslaapje nodig hebben, gaan naar bed.

12.30 uur

We ruimen de tafel af, wassen af en zuigen snel de broodkruimels op.

13.00 uur Met de kinderen die dat willen gaan we een spel doen, puzzelen of knutselen. Bij mooi weer gaan we naar buiten. Ook worden de schriftjes bij geschreven.
13.40 uur De kinderen die geslapen hebben worden uit bed gehaald.  Daarna fietsen we naar school om de andere gastkinderen op te halen.
14.15 uur De kinderen die uit school komen gaan handen wassen, en gaan eerst spelen met het speelgoed dat ik klaar gezet heb. Ook mogen ze zelf speelgoed uitkiezen uit onze grote speelgoedmap.

15.15 uur

Tijd om te drinken en om fruit te eten. De oudsten kunnen hun verhaal kwijt wat ze gedaan hebben op school

15.30 uur

Tijd om gezellig samen te spelen; als we met een thema werken, is er nu gelegenheid om hieraan te werken.

17.00 uur We gaan alle spullen van de gastkinderen bij elkaar zoeken want de eerste ouders arriveren
18.00-19.00 uur

 

Kinderen die laat opgehaald worden mogen nog even tv kijken. De kinderen die eventueel mee eten gaan met ons aan tafel.

19.00 uur Al het speelgoed wordt alvast weer klaar gezet voor de volgende dag

 

Heen en weer schriftje

Ieder kind heeft bij ons een heen-en-weer schriftje. Hierin worden alle belevenissen van de hele dag opgeschreven. Niet alleen wat er gegeten en gedronken is, maar vooral ook hoe het kind zich ontwikkelt. Het is erg leuk voor later als de ouders ook van tijd tot tijd iets in dit schriftje schrijven.