Kostenindicatie & Aanmelden

Meer informatie ?

Beatrixlaan 16
1661 BN - De Weere

Thema: Lente op de boerderij

Thema: Lente op de boerderij

Afsluiting van ons thema: “Lente op de boerderij”.

Wat hebben we met z’n allen genoten van dit thema.

Hoe leuk was het, dat de kinderen – na een filmpje op you tube over dansende koeien – zelf onder tafel gingen zitten (de stal) en dat de boer of boerin de deur (een stoel) weg moest halen zodat de koeien dansend “naar buiten” konden, de wei in!!

We hebben met een groepje kinderen de boerderij bij Lars van Diepen bezocht, waar de kinderen ontdekten dat iedere koe ook een naam heeft…….. En dat een uier van een koe geen 4 “tenen” heeft maar 4 spenen…… En dat er heeeeel veel melk in de melktank gaat…. En wat een koe allemaal eet!

Kortom: wat was er veel te zien op de boerderij.

We hebben bij de familie Koning potlammeren de fles gegeven; dat was wel heel spannend. Want o,o, wat waren die beestjes enthousiast!

Bij de familie Snel hebben we 58 kippen eten gegeven, eieren geraapt en mochten we op de tractoren zitten! Wat een feest!

En tenslotte zijn we bij boer Pieter Koopman op bezoek geweest. Zijn koeien zien wij nl. 2x per dag van en naar de stal lopen. En wat een verrassing hadden we daar!! Daar zagen we nl een echt kalfje geboren worden, wat een bijzondere ervaring voor de kinderen (en meegaande ouders!)

Omdat de beesten soms ook ziek worden, hebben we de dierenarts er nog bijgehaald. Van daaruit rolden we zo ons nieuwe thema in…

Al met al een super leuk thema! En zo dicht bij huis te bewonderen. Dagelijks komen we het boerenleven tegen; dat is dan ook wat zo aanspreekt.

Op bezoek bij de boerderij

Op bezoek bij de boerderij.

De koe die aan het kalven is!! Hoe bijzonder om dit te mogen meemaken!

 

De koeien komen uit het land om te worden gemolken.