Over mij

Mijn naam is Marja Kok en ik woon samen met mijn man Co in het prachtige dorpje De Weere, gemeente Opmeer. Wij hebben 4 volwassen kinderen: Erwin, Jorrit, Marloes en Jelmer. Ruim 24 jaar heb ik de zorg voor gastkinderen. Wat ooit begon met de noodopvang van twee buurkinderen is uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming.

In het voorjaar van 2002 was ik één van de eerste gastouders die de cursus Franch & Free ging volgen bij Gastouderbureau Berend Botje in Hoorn. In mei 2002 heb ik me laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als 'Marja's gastouderopvang'.

Met veel plezier werk ik vier dagen in de week als gastouder. Je moet van kinderen houden en vanuit je hart werken. Als je dat doet is het helemaal geen opgave. Kinderen zijn zo spontaan, ze hebben zoiets opeens over zich, zo lekker puur. Dat is het. Dat maakt werken met kinderen leuk en interessant!

Naast mijn werk als gastouder ben ik ook op sociaal gebied actief. Zo doe ik veel vrijwilligerswerk binnen de parochiegemeenschap van de Lambertus kerk. En in mijn vrije tijd sport ik graag. Omdat zingen een grote hobby van me is, heb ik in juni 2005 kinderkoor Do-Re-Mi opgericht. Tot augustus 2013 ben ik zelf dirigente geweest van dit leuke koor. Ik zing zelf met veel plezier iedere week bij Popkoor Four Winds uit Oostwoud.

Ik ben gecertificeerd Franch & Free Plus gastouder via Gastouderbureau Berend Botje (Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 429285814). Uiteraard ben ik ook ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer 650499128.